Pressrum

Årsmöte

Välkommen till Östgruppens Årsmöte

2023-04-27 18:00 - 20:30

Östgruppens årsmöte kommer att hållas torsdagen den 27 april kl 18.00 – ca 20.30 i biblioteket på bottenvåningen i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 i Stockholm. (Obligatorisk föranmälan). Välkommen!

LÄS MER »
Upprop

Upprop för dömde Maksym Butkevytj

2023-03-15

Östgruppen fördömer i ett upprop tillsammans med fler än 60 ukrajinska och internationella organisationer behandlingen av människorättsförsvararen Maksym Butkevitj som har dömts till 13 år i fängelse av en domstol i den så kallade Folkrepubliken Luhansk.

LÄS MER »
Blogginlägg

Ge ryska människorättsaktivister en fristad i Sverige!

2023-03-08 Maria Hamberg

Efter att den ryska invasionen av Ukraina inleddes för ett år sedan har repressionen mot oliktänkande i Ryssland skenat. Det stod tidigt klart att det blivit förenat med oerhört stora risker att uttrycka sitt motstånd mot kriget, men också att det långsiktiga människorättsarbete som många i det civila samhället ännu fortsätter att bedriva blivit – och blir för var dag – allt svårare att genomföra i dagens Ryssland.

LÄS MER »
Nyhet

Domarna mot Viasna och aktion vid belarusiska ambassaden.

2023-03-06

I fredags för domarna mot det belarusiska Människorättscentret Viasnas ledning. De åtalade dömdes till mellan 7 och 10 års fängelse på anstalter med stränga villkor. Östgruppen fördömer såklart dessa rättsvidriga domar och samlades tillsammans med vänner och kollegor utanför ambassaden i Nacka för att kräva alla politiska fångars omedelbara frigivande.

LÄS MER »
Demonstration

Demonstration utanför Belarus ambassad!

2023-03-03 12:00 - 13:00

Fredagen den 3:e mars faller domen mot fredspristagaren Ales Bjaljatski och hans kollegor Valjantsin Stefanovitj, Uladzimir Labkovitj och Zmitser Salaujeu från det belarusiska Människorättscentret Vjasna. Vi samlas i solidaritetsmanifestation utanför Belarus ambassad för de politiska fångarna i landet.

LÄS MER »
Blogginlägg

Morgon den 24 februari

2023-02-24 Philipp Galtsov

”Jag hörde till dem som inte trodde att det skulle ske. Jag tänkte att han mest ville spänna musklerna den här gången. Min fru var orolig men vi kom fram till att det kanske inte gick att lita till sina rädslor, trots oron i kroppen.”

LÄS MER »
Blogginlägg

Hur många år av krig?

2023-02-23 Olga Fedorina

Inför årsdagen av den fullskaliga ryska invasionen: ”Det ukrajinska folket har många gånger visat att frihet, självständighet och demokrati betyder allt för dem. Det är vår skyldighet är att hjälpa dem i deras kamp och vikten av en ukrainsk seger går inte att överskatta.”

LÄS MER »

Bild sidhuvud(bearbetad): Photographers Against

Rulla till toppen