Manifestation till minne av Navalnyj

Idag meddelade den ryska fängelsemyndigheten att den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj dött i fängelsekolonin Poljarnje Zori.

Trots att nyheten ännu inte har bekräftats av anhöriga eller av Navalnys medarbetare och advokater är hoppet om att det skulle visa sig osant försvinnande litet. Aleksej Navalnyj var Rysslands viktigaste oppositionsledare och utgjorde med sitt djärva och modiga motstånd mot den krigshetsande och genomkorrupta regimens representanter ett hopp för alla de ryssar och ryssländare som vill tro på att ett annat Ryssland är möjligt. Putin och hans hantlangare har gjort vad de kunnat för att släcka det hoppet. Nu är Navalny död och oavsett vilka de medicinska orsakerna än kommer att förklaras vara är det alldeles glasklart vilka som bär skulden. Våra tankar går till Navalnyjs anhöriga och till alla dem som nu sörjer det senaste offret för denna regims terror och skövlande av människoliv.

Slut upp med oss och hedra Navalnyjs minne i en manifestation På Fria Ukrainas plats utanför den Ryska ambassaden idag kl 17.30.

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/885315333337102

Arrangörer: Östgruppen och Ryssarna mot kriget

Rulla till toppen