Café Östgruppen: Kultur och Motkultur i dagens Ryssland

crime-and-punishment-pussy-riotsVarmt välkomna till nästa Café Östgruppen med Fredrik Wadström på temat kultur och motkultur i dagens Ryssland.

Utvecklingen i Ryssland har under de senaste åren varit turbulent, något som också speglas i det ryska kulturlivet. Samtidigt som trycket från staten och kyrkan har ökat för att begränsa fria kulturyttringar har radikala kulturutövare som t ex Pussy Riot försökt tänja på gränserna. Det senaste dryga året har konflikten med Ukraina ytterligare skärpt situationen för ryska kulturarbetare.

Café Östgruppen gästas den här gången av Fredrik Wadström, Rysslandskännare från Sveriges Radios kulturredaktion. Fredrik var mellan 2008 och 2011 Sveriges Radios Moskvakorrespondent och har i sitt arbete bevakat forna Sovjetunionen i 20 års tid. Han har också bott tre år i södra Kaukasus, i Armeniens huvudstad Jerevan. Genom åren har han också rest regelbundet till Belarus (Vitryssland) och Ukraina där han under det senaste året vid flera tillfällen bevakat utvecklingen på plats.

Mer om Fredrik Wadström och hans reportage hittar ni på sverigesradio.se  Hans senaste projekt ligger ute här.

Vi ser fram emot en spännande kväll med berättelser och bildvisning! Östgruppen bjuder på fika.

Rulla till toppen