Öppet samtal om Ryssland och Belarus i Solidaritetshuset

ORDET ÄR DITT! SAMTAL UTAN GRÄNSER

Välkommen till ett öppet samtal och efterföljande mingel tillsammans med människorättsförsvararna Olga Smolianko (Belarus), Jurij Dzjibladze (Ryssland) och Olga Zacharova (Ryssland) i Solidaritethuset den 16 november.

Östgruppen bjuder in till ett informellt samtal med våra gäster från Ryssland och Belarus. Vilka är deras perspektiv på aktuella frågor? Har Ryssland inlett en tidsresa tillbaka mot 80-talet? Finns det en framtid för den belarusiska nationalismen och vad tycker belarusier egentligen om EU? Varför är just människorättsförsvarare så ofta måltavlor för auktoritära regimers repression? Vad betyder Trumps seger för mr-situationen hos er? Hör deras svar på dina frågor!

Östgruppen bjuder in till ett informellt samtal med våra gäster från Ryssland och Belarus. Vilka är deras perspektiv på aktuella frågor: Har Ryssland inlett en tidsresa tillbaks mot 80-talet? Vad tycker belarusier egentligen om EU? Varför är just människorättsförsvarare så ofta måltavlor för repressiva regimer? Finns det en framtid för den belarusiska nationalismen? Vad kan jag göra mitt i allt detta? Hör deras svar på dina frågor!

Vi samlas kl 17.30 i sal ”Draken” i Solidaritetshuset på Tegelviksgatan 40, Stockholm. Kl 19.00 fortsätter vi med lättare tilltugg och mingel i Världsbiblioteket intill. Dryck i baren till självkostnadspris. Obligatorisk föranmälan till [email protected], senast den 14 november.

Medverkande: Olga Smoljanko, Centrum för rättslig omvandling (Lawtrend), Belarus, Jurij Dzjibladze, Centrum för demokratiutveckling och mänskliga rättigheter, Ryssland, och Olga Zacharova, Freedom Files och Ecoreporter.ru, Ryssland.

Språk: engelska och ryska med tolkning till engelska

Rulla till toppen