Post-bokmässan: vinnare av bokpris dragen

bokvinst_2016
Bokpriset består av en rad aktuella böcker med författarnas signaturer.

Till årets bokmässa förberedde vi i Östgruppen ett ”trolltest” – ett slags personlighetstest där deltagarna uppmanades välja ett av tre färdigformulerade alternativ för hur de skulle agera i fyra tänkta situationer. Det var ett test som vi skapade med glimten i ögat, även om det fanns en resonans av allvar i botten av det hela. Meningen var hur som helst inte att bedöma deltagarna utefter någon objektiv skala. Slutsatsen för alla resultat mynnade också ut i rekommendationer att bli medlem i Östgruppen var man än placerade sig i testet.

Eftersom det inte var något prestation det handlade om så gick det inte att kora en vinnare, så som vi gjort under tidigare års MR-quizz. Denna gång fick lotten avgöra det hela. Vinsten består av fyra böcker, med författarnas signaturer: Sovjets barnbarn” av Kalle Kniivilä, ”Ingenting är sant och allting är möjligt” av Peter Pomerantsev, ”Bruksanvisning för diktatorer” av Östgruppens Martin Uggla, samt en antologi om dödsstraffet i Belarus. Vid dragningen blandade vi alla talonger på bordet i lunchrummet varpå Fred – Östgruppens systemtekniker och lottdragningsansvarige – kallades in och drog en lycklig vinnare.

Och priset går till… trum, trummelitrum, trummelitrum… Emil Lungren i Mariestad. Stort grattis Emil och trevlig läsning önskar vi på Östgruppen dig! Du kommer att få böckerna skickade med posten.

Östgruppens trolltest hittar du här

Rulla till toppen