Östgruppen: Lukasjenkas svenska försvarare vilseleder

Den belarusiska (vitryska) diktaturens svenska försvarare använder vilseledande argument till stöd för sina åsikter. Det återstår också för dem att förklara hur det överhuvudtaget kan anses acceptabelt att misshandla, fängsla och i vissa fall tortera meningsmotståndare i syfte att upprätthålla sin politiska maktposition. Det skriver Östgruppen i en debattartikel i Västerviks-Tidningen idag.

– Det är sorgligt att svenska aktörer stöttar Lukasjenkas repression och det är upprörande att de gör det med intellektuellt ohederliga metoder, säger Östgruppens ordförande Martin Uggla.

Debattartikeln i Västerviks-Tidningen kan läsas här: http://www.vt.se/opinion/torget/?articleid=6547183

För mer information, kontakta:

Martin Uggla
ordförande, Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter
070-941 17 02
[email protected]
ostgruppen.sandboxen.net
www.vitryssland.wordpress.comÖstgruppen är en ideell organisation som verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vi samarbetar med och stödjer organisationer i regionen. Vi sprider information och bildar opinion i Sverige.

Rulla till toppen