Östgruppen Gratulerar…

Det belarusiska Människorättscentret Vjasna fyller 25 år och Östgruppen skickar dem sina varmaste hälsningar! Vi vill samtidigt passa på att påminna om att belarusiska myndigheter parallellt bedriver en intensiv kampanj mot organisationen och dess medarbetare, med det uppenbara målet att utplåna dem. Husrannsakningar på kontor och hemma hos organisationens medarbetare runt om i landet har genomförts och brottsmålsundersökningar mot enskilda företrädare pågår. Vi sänder särskilt våra tankar till Marfa Rabkova, Leanid Sudalenka, Tatsiana  Lasitsa och Andrej Tjapjuk om sitter häktade i väntan på utslag i de utdragna politiskt motiverade processerna som bedrivs mot dem för att hindra dem och skrämma deras kollegor från att fortsätta bedriva sin legitima verksamhet som människorättsförsvarare. Samtidigt fortsätter Vjasna att arbeta för fullt – med att dokumentera människorättsbrott, stödja offer för repressionen och deras anhöriga, och samtidigt informera allmänheten om deras grundläggande rättigheter och  kränkningar mot demsamma. Det är inget annat än djupt imponerade. Leve Vjasna/Zhyvie Viasna!

Rulla till toppen