Öst-TV: web-seminarium med Olena Sjevtjenko

Östgruppens seminarium från den 23 november, med fokus på hbtqi-personers rättigheter i Ukraina, har redigerats och finns nu upplagt på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=1DjegzsVONY

Deltagare:
Olena Sjevtjenko, Organisationschef ”Insight” (Ukraina)

Erik Malmberg, Departementssekreterare, Enheten för Östeuropa och Centralasien, Utrikesdepartementet

Moderator: Natia Gvianishvili, Internationell projektledare, RFSL

Om seminariet:

Det har gått sex år sedan den pågående ryska aggressionen mot östra Ukraina bröt ut, vilket har medfört begränsade fri- och rättigheter för boende i de ockuperade områdena. På det annekterade Krim förföljs människorättsaktivister och oberoende organisationer har begränsad möjlighet att verka i området. Hur påverkar den rådande situationen hbtqi-personers rättigheter och det civila samhällets arbete?

Sverige bedriver ett reformsamarbete med Ukraina, stödet avser bland annat att bidra till stärkt demokrati, jämställdhet, ökad respekt för mänskliga rättigheter och en mer utvecklad rättsstat. Vilket arbete görs för hbtqi-personers rättigheter och vilka utmaningar samt framgångar kan identifieras?

Hör Olena Sjevtjenko, från ukrainska organisationen Insight, berätta om deras arbete och de utmaningar samt möjligheter som det civila samhället möter i sitt arbete för hbtqi-personers rättigheter.

Öst-TV produceras av Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter i syfte att uppmärksamma situationen för mänskliga rättigheter i Östeuropa.

Rulla till toppen