Östgruppen söker handläggare till vårt informationsarbete

Östgruppen söker en organisatoriskt skicklig handläggare som brinner för mänskliga rättigheter och demokrati i Östeuropa! Tjänsten avser en visstidsanställning på 100 % under perioden 1 september – 31 december 2019, med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter: Tjänsten är i första hand inriktad på att organisera och hjälpa till vid seminarier, föreläsningar och andra utåtriktade evenemang med inbjudna ryska, belarusiska och ukrainska gäster för att uppmärksamma situationen om de mänskliga rättigheterna i Östeuropa. Dessutom kommer du att organisera besöksprogram i Sverige för våra utländska gäster. Viss opinionsbildning och administrativ handläggning ingår också i tjänsten. Allt sker i samarbete med övriga medarbetare på vårt kansli. Du kommer vid behov även att assistera dessa i deras arbete.

Önskvärda kvalifikationer:

  • God kunskap i såväl tal som skrift på svenska, engelska, ryska och/eller belarusiska/ukrainska (nivå: arbetsspråk).
  • Relevant utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • God organisatorisk förmåga.
  • Mycket gott ordningssinne, god datorvana samt god administrativ förmåga.
  • God samarbetsförmåga jämte god förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande:

  • God kännedom om situationen för de mänskliga rättigheterna i Östeuropa.
  • Erfarenhet av ideellt arbete.

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt men bland annat att innebära en del kortare intensivare perioder, delvis med resor. Du måste därför ha möjlighet att fördela din arbetsinsats över tid därefter. Tjänsten är en tidsbegränsad visstidsanställning på 100 %. Östgruppen har kollektivavtal, och är ansluten till tjänstemannaavtalet mellan Idea och Unionen. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar. Vi ser gärna manliga sökanden.

Tillträde: 1 september 2019.

Omfattning: 100 %, 1 september – 31 december 2019, med eventuell möjlighet till förlängning.

Sista dag för ansökan: 14 juni 2019. Vi kommer dock att behandla ansökningar löpande, tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Mer information om tjänsten fås från tf kanslichef Martin Uggla: [email protected], 070-941 17 02. Ansökan (CV och personligt brev) skickas till vår personalhandläggare Jennifer Sjöö: [email protected].

OBS! Vi har ytterligare en tjänst utlyst just nu (klicka för mer info): Östgruppen söker projekthandläggare

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi tio personer anställda på vårt kansli i Stockholm.

Rulla till toppen