Östgruppen söker engagerad administrativ handläggare

Logga_hemsida_165x165pxÖstgruppen expanderar igen och vi söker nu ytterligare en engagerad medarbetare! Tjänsten avser en anställning på 60 % och är ett föräldravikariat från 1 februari – 30 juni 2015, med trolig möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter: Tjänsten är till största delen en administrativ tjänst varför vi söker dig som är en skicklig administratör och uppskattar administrativt arbete. Du kommer att fungera som ekonomi- och personalhandläggare och i det arbetet biträda såväl vår ekonom som vår kanslichef i deras dagliga arbete. Östgruppens verksamhet har expanderat kontinuerligt under flera år och vi har idag ett behov av att utveckla vår personalhandläggning, bland arbetsuppgifterna ingår därför även att ansvara för utarbetande av till exempel personal-, miljö- samt jämställdhetspolicyer. Tjänsten inkluderar även administrativa sysslor för den löpande verksamheten på kansliet. Förutom det rent administrativa arbetet kommer du också att vid behov ta aktiv del i Östgruppens utåtriktade informationsarbete genom att assistera övriga anställda vid seminarier, mässor, möten och andra evenemang som vi arrangerar för att uppmärksamma situationen för de mänskliga rättigheterna i Östeuropa, ofta med inbjudna utländska gäster. Detta arbete kan komma att medföra resor inom Sverige.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Relevant utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • Mycket gott ordningssinne, god datorvana samt mycket god administrativ förmåga.
  • God samarbetsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt.
  • Mycket god kunskap i såväl tal som skrift i svenska och engelska (nivå: arbetsspråk).

Meriterande:

  • Kännedom om situationen för de mänskliga rättigheterna i Östeuropa.
  • Erfarenhet av ideellt arbete.
  • Kunskap i ryska och/eller belarusiska.

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt men bland annat att innebära en del kortare intensivare perioder, ibland med resor. Den anställde måste därför ha möjlighet att fördela sin arbetsinsats över tid därefter. Anställningen är ett föräldravikariat eftersom flera av våra anställda valt att gå ner i arbetstid då de har små barn hemma. Det är därför troligt att tjänsten kommer att kunna förlängas efter 30 juni 2015. Östgruppen har kollektivavtal, och är anslutet till tjänstemannaavtalet mellan Idea och Unionen. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar. Vi ser gärna manliga sökanden.

En avgörande förutsättning för att tjänsten kan tillsättas är att Östgruppen beviljas sökta externa medel för anställningen.

Omfattning: 60 %, 1 februari – 30 juni 2015, med trolig möjlighet till förlängning.
Sista dag för ansökan: 7 januari 2015.

Mer information om tjänsten fås från, och ansökan (CV och ett personligt brev) skickas till, kanslichef Sofia Uggla: [email protected], 076-945 65 03.

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi åtta personer anställda på vårt kansli i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rulla till toppen