Manifestation för Rysslands politiska fångar!

Den 6:e maj har det gått exakt två år sedan många demonstranter greps och därefter dömdes till fängelse under den stora regimkritiska demonstrationen på Bolotnajatorget i Moskva. Vi samlas därför till en manifestation utanför ryska ambassaden i Stockholm för att kräva frihet åt de politiska fångarna i Ryssland.

Under manifestationen kommer vi att brett uppmärksamma de människor som idag sitter fängslade i Ryssland på politiska grunder. Trots att många politiska fångar släpptes under amnestin i vintras finns det enligt en färsk lista publicerad av Memorial 40 politiska fångar i Ryssland idag.

Tryckta plakat med namn och bild på politiska fångar kommer att finnas tillgängliga på plats, samt banderoller med texten: ”Frige de politiska fångarna”.

Talare:

Hans Linde, Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson

Valter Mutt, Riksdagsledamot (MP)

Aleksej Sachnin, Aktivist och politisk flykting från Ryssland

Martin Uggla, Ordförande i Östgruppen

 

Tid och plats: 6 maj kl. 15.00 utanför Ryska Ambassaden, Gjörwellsgatan 31, Stockholm.

Arrangörer: Östgruppen, Ordfront. Fler kan tillkomma.

Väl mött!

Rulla till toppen