SVT.se: Tidig död i diktaturens Vitryssland

Tidig_svt

Östgruppens gäster under Belarusdagarna i media:

…Karatch, som även var med och startade organisationen Kvinnor för fullt medborgarskap, anser att Vitryssland är allt för konservativt patriarkaliskt och att mycket är att vinna på mer jämställdhet mellan könen.

– Varje slags diskriminering påverkar båda könen. Många män tror att feminismen är ett stort hot mot dem, men jag anser att feminismen kan göra väldigt mycket gott för män – och särskilt för vitryska män, säger Karatch.

Alkoholism, arbetslöshet, självmord – men också diskriminering på arbetsmarknaden.

Karatch nämner en lista med 252 yrken som kvinnor inte får utföra, bland annat pilot samt lastbils- och busschaufför.

– Dessutom är det stora löneskillnader mellan män och kvinnor, även för samma arbete…

SVT.se

Rulla till toppen