Café Östgruppen: Ukraina inför valet

Efter ett minst sagt omtumlande halvår med såväl den blodiga revolutionen, förlusten av Krim och det nu stundande krigshotet börjar nyvalet i Ukraina den 25 maj närma sig. Kan protestanternas förväntningar bli verklighet? Vilka är de viktigaste frågorna som diskuteras inför valet, vilka förhoppningar och farhågor finns om vad som kan hända efter, och vilka de största utmaningarna att lösa blir för den blivande presidenten?

Inför det ukrainska nyvalet den 25 maj arrangerar vi ett Café Östgruppen med Ukrainaforskaren och Östgruppsmedlemmen Hanna Söderbaum. Hanna har bott i Ukraina i många år och forskar just nu om oligarkin i Ukraina vid Uppsala Universitet. Under protesterna i vintras var hon nere i Ukraina och har sedan dess också figurerat flitigt i svensk media med såväl analyser, kommentarer och debattartiklar.

Under kvällen kommer Hanna berätta om tillståndet i landet inför valet, så ta chansen att ställa alla de frågor du har om detta högaktuella ämne!

Tid och plats: 8 maj kl 18.00 i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40.

Östgruppen bjuder på fika till självkostnadspris.

OBS: Anmälan krävs! Först till kvarn! [email protected]

Rulla till toppen