Black List Belarus (Film/samtal/konsert)

Black List Belarus

”Det finns en grupp musiker i Belarus (Vitryssland) som aldrig syns på landets scener. De får inga spelningar, trots att klubbägarna vet att ett gig snabbt skulle sälja slut. Det beror inte på ovilja, eller elakhet från arrangörernas sida. De vill bara inte riskera sin egen verksamhet. Vi talar om de ”svartlistade”, de artister som statsapparatens ideologer vill skilja från deras publik.

Se kortfilmen ”Black list of arts” av hyllade fotografen Siarhei Hudzilin, och delta i ett samtal om musik, censur och oberoende med svartlistade rockikonen Zmitser Vajtsiusjkevitj, och belaruskännaren Fredrik Wadström från Sveriges Radios Kulturredaktion. Därefter släpps Zmitser fram på scen”.

BLACK_LIST_STORY_2012_09_WEB
Foto: från filmen ”Black list of arts”, © siarhej hudzilin (hudzilin.com)

Information om evenemanget hittar du även i Debasers kalendarium.

Evenemanget är en del av  Belarusdagarna 2014 (31 mars – 3 april).
Hämta hela programmet här!

Program Belarusdagarna för utskrift:
Programblad_500x353px

Rulla till toppen