Café Östgruppen: Drömmar och verklighet i Kazakstan

Kazakstan har på senare år fått mycket uppmärksamhet för sin ekonomiska utveckling och de många utländska investeringar som dragits till landet. Jämfört med de andra centralasiatiska länderna utmärker sig Kazakstan för sin relativa modernisering och man är mycket måna om att skapa en image av att Kazakstan väsentligt skiljer ut sig från de andra länderna i regionen. Men det som till ytan förefaller vara en stabil tillväxt och utveckling överskuggas ofta av oro över ett odemokratiskt ledarskap, dagliga kränkningar av mänskliga rättigheter och frågetecken om vad som kommer att hända när det är dags att välja en ny ledare.

I Sverige hörs dock inte mycket om situationen i Kazakstan och de flesta av oss vet väldigt lite om såväl regionens kultur som samhällsutveckling. Östgruppen arrangerar därför en temakväll om Kazakstan i syfte att introducera landet, dess kultur och dagsaktuella utmaningar till en svensk publik. Sanna Tachmetova ger oss den övergripande bilden av dagens Kazakstan och Karl Johannesson berättar om hur det är som svensk att leva och arbeta i landet.  Vi bjuder på vin/juice och kazakiska tilltugg. Välkomna!

Medverkande:

  • Karl Johannesson, Independent Director, Board of Directors at National Agency for Technological Development in Kazakhstan.
  • Sanna Tachmetova, före detta lokalanställd vid Sveriges ambassad i Astana, Kazakstan

Plats: Sensus Medborgarplatsen, Rum: Teatern

Tid: 18.00-20.00

Språk: Svenska

 

Rulla till toppen