Östgruppen lanserar Fokus Ryssland

Ny nyhetssida om mänskliga rättigheter i Ryssland

Idag lanserar Östgruppen ”Fokus Ryssland”, en nätbaserad nyhetssida med syfte att sprida information om utvecklingen på människorättsområdet i Ryssland.

– Situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland hamnar ofta i skuggan av andra internationella skeenden i den svenska nyhetsrapporteringen. Genom Fokus Ryssland öppnar vi en lättillgänglig direktkanal till information om det som sker i landet, riktat till en svensk publik, säger Östgruppens ordförande Martin Uggla.

”Fokus Ryssland” kommer att förmedla nyheter om mänskliga rättigheter i Ryssland, huvudsakligen baserade på oberoende ryska källor. Östgruppen driver redan systersidan Fokus Vitryssland, som informerar om nyheter om mänskliga rättigheter i Belarus (Vitryssland).

– Vi breddar nu vårt verksamhetsområde och har möjlighet att fokusera mer på Ryssland än tidigare. Utvecklingen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland går tyvärr åt fel håll. En del nyheter når den svenska publiken även genom de traditionella nyhetskanalerna men det mesta som sker i Ryssland förblir dolt för de flesta svenskar. Vi är nu mycket glada att kunna bredda bilden av vad som sker i vårt grannland, i stort som smått och i ett brett spektrum, säger Martin Uggla.

Fokus Ryssland finns på adressen: www.fokusryssland.se
Fokus Vitryssland finns på adressen: www.fokusvitryssland.se

Rulla till toppen