Seminarium: Ryssland, Putin och demokratin

RYSSLAND, PUTIN OCH DEMOKRATIN
Ett seminarium om mänskliga rättigheter och ett utsatt civilt samhälle

Det har nu gått ett drygt halvår sedan Vladimir Putin kom tillbaka på presidentposten i Ryssland. Något som väckte mycket omfattande protester i landet. Makthavarna försöker kväsa protesterna med bland annat grova inskränkningar av mötes- och föreningsfriheten. Det oberoende civila samhället är nu hårt pressat och ingen vet riktigt vad som blir regimens nästa steg. Myndigheterna försöker avskräcka folk från engagemang. Lagar som utmålar människorättsförsvarare som utländska agenter och landsförrädare och hotar med stränga fängelsestraff är bara ett av många exempel. Och vad kan omvärlden göra?Välkommen till ett högaktuellt seminarium om den senaste tidens utveckling i Ryssland, med särskilt fokus på det civila samhället och föreningsfriheten.

  • Pavel Tjikov, jurist och ordförande i den ryska människorättsorganisationen Agora.
  • Maja Åberg, opinion och påverkan, Amnesty International, svenska sektionen.
  • Martin Uggla, Rysslandskännare och ordförande i Östgruppen.

Plats: ABF-huset i Stockholm, Sveavägen 41, Per Albinrummet.
Tid: 24 januari 2013 kl 9.15-10.45. Kaffe/te och smörgås serveras från 9.00.
Språk: engelska
Anmäl dig gärna i förväg före 23/1 till [email protected]

Arrangörer: Amnesty International, svenska sektionen och Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.

Rulla till toppen