Östgruppen söker praktikant vt 2013

Östgruppens logga

Är du intresserad av mänskliga rättigheter? Vill du arbeta för demokrati i Ryssland och Belarus? Behöver du praktisk arbetslivserfarenhet? Välkommen till oss på Östgruppen!

Vårterminen 2013 erbjuder vi en praktikplats hos Östgruppen. Vi förväntar oss att du som praktikant har ett intresse för demokrati och mänskliga rättigheter, och särskilt för den region som vi är verksamma i. Du måste ha mycket goda kunskaper i svenska och gärna kunskaper i ryska och/eller belarusiska. Det är en fördel om du är bra på textbehandling och tycker om att skriva. Praktiken är förlagd till vårt kansli i Stockholm och är obetald.

Som praktikant hjälper du till exempel till med att planera och genomföra olika seminariearrangemang, möten och studiebesök med inhemska och utländska gäster. Du hjälper också till med att löpande uppdatera information på vår hemsida, Facebook, Twitter etc och författa nya informationstexter för broschyrer och hemsida. Om det finns behov kan du även få göra enskilda kartläggningar och undersökningar som vi kan använda i vårt opinionsarbete.

Om det låter som att det skulle passa dig så vill vi gärna att du kontaktar oss på: [email protected]. Skicka med en beskrivning av dig själv och en meritförteckning.

Din ansökan ska vara inne senast den 28 november men gärna så snart som möjligt.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Sofia Uggla på telefon 08-56 26 71 23 eller uggla @ ostgruppen.se. Välkommen med din ansökan!

Östgruppen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vi samarbetar med och stödjer organisationer i regionen, vi sprider information och bildar opinion i Sverige. Främst arbetar vi med Belarus (Vitryssland), Ryssland och Tjetjenien. Östgruppen har ett kansli med fem anställda i Stockholm och har många ideellt aktiva medlemmar.

Rulla till toppen