Seminarium: Politiska processer i Belarus (Vitryssland)

Östgruppen och den svenska avdelningen av Internationella Juristkommissionen arrangerar ett gemensamt seminarium där den aktuella människorättssituationen i Belarus kommer att belysas ur olika perspektiv. Fokus kommer att ligga på politiska rättsprocesser. Bland annat kommer trycket mot försvarsadvokater i politiska mål och de nådeansökningar som politiska fångar pressas att skriva på att behandlas.

I panelen: Lena Tankatjova (Centrum för Rättslig omvandling), Iryna Dzesjavitsyna (Centrum för Rättslig omvandling), Andrej Bandarenka (Plattform), Raisa Michajlovskaja (Centrum för Mänskliga Rättigheter) och Ihar Rynkevitj (Rättshjälp åt folket). Moderator: Jon Fridholm (Östgruppen)

Seminariet hålls i Internationella Juristkommissionens lokaler på Stora Nygatan 26 i Gamla stan i Stockholm och är ett samarrangemang mellan Internationella Juristkommissionen och Östgruppen.

Föranmälan och frågor till Internationella Juristkommissionen: [email protected]

 

Rulla till toppen