Georgien efter valet – finns det förutsättningar för en demokratisk utveckling?

Efter en valrörelse som präglats av oegentligheter och smutskastning gick Georgien till

(foto Henrik Hallgren)

parlamentsval den 1 oktober, ett val som med bred marginal vanns av oppositionen i landet. Trots den spektakulära utgången av valet gick maktskiftet odramatiskt till, och valet beskrevs som en stor framgång för den georgiska demokratin. Men många frågetecken återstår ännu. Vilka reella förändringar kan vi förvänta oss från medlemmarna i ”den georgiska drömmen” och vad innebär valresultatet för möjligheterna för en demokratisk utveckling? Kom och lyssna på Henrik Hallgren från Forum Eurasien som befunnit sig i Tbilisi under valet, samt ambassadör Hans-Gunnar Adén i en diskussion om de nya utmaningar som nu väntar Georgien.

Torsdag 18 oktober kl. 16.00-17.45 i Palmesalen, ABF-huset Sveavägen 41. Fri entré.

Föreläsare: Ambassadör Hans-Gunnar Adén och Henrik Hallgren, Forum Eurasien. Samtalsledare: Maria Hamberg, Östgruppen

Arrangörer: Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter, ABF Stockholm, OSSE-nätverket och Sällskapet för studier av Ryssland, Central- och Östeuropa samt Centralasien.

Rulla till toppen