Veckans röst

Veckans röst
Igor Kaljapin, ordförande för Kommitteen mot tortyr, som den senaste tiden varit utsatta för flertalet attacker. Igor Kaljapin själv blev attackerad med ägg och grön färg utanför sitt hotell bara dagar efter att organisationen blev stoppade och överfallna längs vägen då de färdades mellan Ingusjien och Tjetjenien tillsammans med utländska
LÄS MER »
Veckans röst
Svetlana Gannusjkina, ordförande för Medborgarstödskommittén, en organisation som jobbar med antidiskriminering och hjälp till flyktingar, migrantarbetare och minoriteter i Ryssland. Uttalandet fälldes i samband med att hon fick Stieg Larsson-priset 2013. Läs Expos artikel om henne här.
LÄS MER »
Veckans röst
Aleksander Tjerkasov, ordförande för människorättsorganisationen Memorial i en intervju om Rysslands politiska fångar för Institute of modern Russia. Intervjun kan du läsa här. Fler citat från Veckans Röst hittar du här.
LÄS MER »
Veckans röst
Sångaren Michail Borzykin, frontfigur för rockbandet Televizor som ofta framträder på oppositionens demonstrationer, i en intervju i Novaja Gazeta 18:e oktober 2015. Läs hela intervjun här. Fler citat från Veckans Röst hittar du här.
LÄS MER »
Veckans röst
Ella Poljakova, ordförande i Sankt Petersburgs soldatmödrar uttalar sig om det faktum att de stämplats som utländska agenter i en intervju i DN under ett besök till Sverige arrangerat av Östgruppen i december förra året.  Läs hela intervjun här: http://www.dn.se/nyheter/varlden/hon-vagar-utmana-putin/   Fler citat från Veckans Röst hittar du här. 
LÄS MER »
Veckans röst
Citatet är hämtat från förordet i den mördade oppositionspolitikern Boris Nemtsovs sista rapport ”Putin.Krig. Rapporten på engelska kan laddas ner här.   Fler citat från Veckans Röst hittar du här.
LÄS MER »
Veckans röst
Idag inleder vi vår nya satsning “Veckans Röst" som innebär att vi regelbundet kommer publicera citat från företrädesvis ryska människorättsförsvarare och aktivister. I framtiden hoppas vi kunna utöka satsningen så att även röster från andra länder i Östeuropa kan inkluderas. Vi inleder med ett citat av den ryska människorättsförsvararen Sergej
LÄS MER »

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.