#FreeViasna

-en global kampanj till stöd för fängslade människorättsförsvarare i Belarus

Dela kampanjmaterial på sociala medier under #FreeViasna

Skriv ett brev till en politisk fånge, via Solidarity Postcards Atelier

Mer information om kampanjen, om de fängslade människorättsförsvararna och om olika sätt du kan stödja dem på är samlat på kampanjsajten freeviasna.org

Aktuellt

Här hittar du inlägg och annat kampanjmaterial från Östgruppen

Blogginlägg

Samtidigt i Minsk…

2023-02-02

En månad har gått i Rättegångsförhandlingarna mot Ales Bjaljatski och hans kollegor. Utredningsmaterialet visar mest att Vjasna på olika sätt har arbetat för att fullgöra sitt legitima och viktiga uppdrag. Samtidigt fortsätter repressionen att skörda nya offer.

LÄS MER »
Nyhet

Dag tre i rättegången mot Vjasnas ledning

2023-01-10

Idag passerade den tredje dagen i rättegången mot fredspristagaren Ales Bjaljatski och hans kollegor Valjantsin Stefanovitj, Uladzimir Labkovitj och Zmitser Salajeu. Intresset internationellt borde vara högt, men regimens försök att tysta ned det hela verkar tyvärr framgångsrik.

LÄS MER »

Uttalande från Martin Uggla

Agera

Belarus politiska fångar

Politiska fångar har förekommit i Belarus under många år. Antalet har varierat, i takt med nivån på Lukasjenkaregimens repression. Under 00-talet satt en handfull personer periodvis fängslade på uppenbart politiska grunder. Nu är fler än 1,300 personer fängslade, fler än någonsin tidigare i Belarus moderna historia.

Men vad krävs egentligen för att bli erkänd som politisk fånge i Belarus? Hur ser kriterierna ut, hur har de skapats och vem är det som aktivt tillämpar dem?

Kampanjkoalition

Rulla till toppen