Dags att nominera till Östgruppen människorättsspris!

I år delas Östgruppens människorättspris ”En fri röst” ut för första gången! Priset syftar till att på ett positivt sätt uppmärksamma, uppmuntra och belysa vikten av ett aktivt arbete för mänskliga fri- och rättigheter i samhället och världen.

Pristagaren kommer att utses av den jury som valdes vid Östgruppens Årsmöte förra året, men för att kunna hitta den bästa pristagaren behöver vi din hjälp! Finns det någon som du tycker har gjort en speciellt viktig insats för mänskliga rättigheter under året som gått? Nu är isåfall hög tid att nominera din eller dina kandidater!  Skicka in dina nomineringar till oss via [email protected], märk mailet med ”en fri röst” och skriv en kort motivering till vem som i ditt tycke bör få priset i år.

Nomineringar ska ha inkommit senast söndagen den 18 februari. Till pristagare kan en enskild eller juridisk person nomineras. Den nominerade ska vara verksam i Sverige och på ett föredömligt sätt arbeta eller ha arbetat för mänskliga fri- och rättigheter. Detta arbete får gärna, men måste inte, vara inriktat på Östgruppens geografiska verksamhetsområde.

Pristagaren kommer att presenteras vid Östgruppens Årsmöte i april 2024.

Utöver att nominera kandidater så får den som önskar också gärna ge en gåva till Östgruppens arbete. Följ denna länk för mer information.

Rulla till toppen