Martin Uggla utsedd till Biståndsdebattens mäktigaste 2021

Östgruppens ordförande Martin Uggla tar förstaplatsen i Global Bar Magazines rankning av biståndsdebattens mäktigaste 2021. Det beskedet kom imorse.

Ur motiveringen:

”Martin Uggla har i många år kämpat för det belarusiska folket och till stöd för människor som försvarar de mänskliga rättigheterna i både Ryssland och Belarus. Martin Uggla är orädd i debatten och har inte dragit sig för att kritisera både Sida, UD och ForumCiv när han ansett att det fattats felaktiga beslut. Martin Uggla följer utvecklingen i Belarus dygnet runt och är oftast snabbare än oss journalister med nyheter. Han har synts otroligt mycket i media och är ofta tillfrågad som expert.

Martin Uggla och Östgruppen visar att en liten organisation kan åstadkomma mycket i en stor och viktig fråga. Martin Uggla fick näst högst antal röster och är sannolikt den som synts mest i medier bland de nominerade under det senaste året. Juryn imponerades också stort av hans arbete.”

Martin Ugglas kommentar när han blev uppringd av Global Bar Magazines chefredaktör David Isaksson tidigare idag:

– Oj, vad ska jag säga? Där vart jag mållös! Det är ju fantastiskt, jag vet inte riktigt hur jag ska kommentera det här, förutom att jag förstås blir jätteglad, stolt och hedrad av beskedet!

Tre delar har var och en vägt lika mycket (en tredjedel vardera) när vinnaren utsetts – läsarnas röster, vad personerna åstadkommit i form av artiklar, medverkan i medier mm, samt juryns bedömning.

Juryn har bestått av tre av OmVärldens tidigare chefredaktörer: Jesper Bengtsson, Anki Wood och Ylva Bergman, samt av David Isaksson (Chefredaktör Global Bar Magazine) och Qaisar Mahmood, författare och mångfaldsdebattör.

#Östgruppen, #biståndsdebbatensmäktigaste

Läs mer:

Biståndsdebattens mäktigaste – här är vinnarna! – Global Bar Magazine

Oväntad vinnare i Biståndsdebattens mäktigaste – Global Bar Magazine

Martin Uggla om förstapriset: Jag är stolt och mållös! – Global Bar Magazine

 

Rulla till toppen