Kriget mellan Armenien och Azerbajdzjan – Bilder av Höga Karabach

Välkomna till Digitala Kafé Östgruppen!
Den 12:e november kommer vi att publicera en digital föreläsning om konflikten i Nagorno-Karabach med Torgny Hinnemo, journalist med inriktning på det forna ryska imperiet. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till Torgny, vilka kommer att besvaras i efterhand.
Få konflikter involverar så många dimensioner som den om Höga Karabach. Den har pågått länge och flera stormakter har bidragit både till att den uppstått och att den kunnat blåsas upp på nytt. Med utgångspunkt från några nedslag i historien och bakgrundssamtal under de senaste 30 åren med bland annat invånare i regionen och medlare från olika länder diskuterar Torgny Hinnemo kring orsakerna, psykologin bakom att två folk demoniserar varandra, omvärldens ansvar och perspektiv inför framtiden.
UPD: Länk och kod till Live-sändning via Zoom kommer att läggas upp i facebookeventet kl 12 idag torsdag 12 november.
Rulla till toppen