Frukostseminarium ”Ukraina: krig, hopp och mänskliga rättigheter” den 27 april

Välkomna till ett frukostseminarium ”Ukraina: krig, hopp och mänskliga rättigheter” den 27 april!

Samarrangemang av Amnesty International Stockholm och Östgruppen.

kl. 9:00-10:00, frukost från 08.30
Var: Alsnögatan 11, Stockholm, plan 6
Språk: engelska

Under den pågående väpnade konflikten i landet gör sig både de ukrainska och ryskseparatistiska sidorna sig skyldiga till krigsbrott. Kvinnor och flickors såväl som HBTQI+ personers mänskliga rättigheter åsidosätts och kränks, samtidigt som den ryska ockupationen av Krimhalvön fortgår och det rapporteras om hemliga fängelser där godtyckligt gripna hålls fångna. Kan civilsamhället agera under dessa omständigheter? Vad krävs för ökad respekt för och efterlevnad av de mänskliga rättigheterna? Och hur bör svenska aktörer agera i förhållande till utvecklingen?

Varmt välkomna till ett samtal (på engelska) om och den politiska utvecklingen i Ukraina med bäring på mänskliga rättigheter med Oksana Pokaltjuk​, generalsekreterare för Amnesty i Ukraina.
Moderator​: Anna Lindenfors, generalsekreterare för Amnesty i Sverige

OBS. Anmäl intresse senast 25 april till: [email protected]. Uppge namn och eventuell organisation. Frukostsmörgås serveras vid ankomst, vänligen ange eventuella allergier i anmälan.

https://www.amnesty.se/kalendarium-amnesty-international-sverige/frukostseminarium-ukraina-krig-hopp-och-manskliga-rattigheter/

Rulla till toppen