Östgruppen söker engagerad handläggare

Östgruppen söker en skicklig handläggare som brinner för mänskliga rättigheter och en demokratisk utveckling i Östeuropa! Tjänsten avser ett vikariat på 75-100 % fram till och med 30 juni 2018, och med tillträde snarast.

Arbetsuppgifter: Tjänsten är inriktad dels på att organisera Östgruppens årliga Ukrainadagar, där vi arrangerar ett antal seminarier och andra utåtriktade evenemang med inbjudna gäster från bland annat Ukraina, dels på löpande administrativt arbete inom konkreta projekt som Östgruppen genomför. Allt sker i samarbete med övriga medarbetare på vårt kansli. Du kommer vid behov även att assistera dessa i deras arbete.

Önskvärda kvalifikationer:

  • God kunskap i såväl tal som skrift på svenska, engelska, samt på något av språken ryska, belarusiska och ukrainska (nivå: arbetsspråk).
  • Relevant utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • God organisatorisk förmåga.
  • Mycket gott ordningssinne, god datorvana samt hög administrativ förmåga.
  • God samarbetsförmåga jämte god förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande:

  • God kännedom om situationen för de mänskliga rättigheterna i Ukraina, Ryssland och Belarus.
  • Erfarenhet av ideellt arbete.
  • Erfarenhet av att administrera Sida-finansierade projekt.

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt men bland annat att innebära en del kortare intensivare perioder. Du måste därför ha möjlighet att fördela din arbetsinsats över tid därefter. Tjänsten är ett vikariat på 75-100 % (efter överenskommelse). Östgruppen har kollektivavtal, och är anslutet till tjänstemannaavtalet mellan Idea och Unionen. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar.

Tillträde: Snarast.

Omfattning: 75-100 % efter överenskommelse, med tillträde snarast och fram till och med 30 juni 2018.

Sista dag för ansökan: 18 mars 2018. Tjänsten kan dock komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings – och rekryteringshjälp.

Mer information om tjänsten fås från tf kanslichef Martin Uggla: [email protected], 070-941 17 02. Ansökan (CV och ett personligt brev) skickas till vår personalhandläggare Jennifer Sjöö: [email protected].

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi nio personer anställda på vårt kansli i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Rulla till toppen