AmnestyPress: Belarusdagarna: ”Lukasjenkoregimen håller på att bli rumsren”

AP-belarusdagarna

Som granne till såväl det konfliktdrabbade Ukraina som Ryssland och EU-länder som Litauen och Polen befinner sig Vitryssland på gränsen mellan Öst och Väst. Samtidigt som landet sedan länge har haft ett djupgående samarbete med Ryssland utökar EU nu sina kontakter med Minsk, alltmedan president Aleksandr Lukasjenko själv framställer sig som neutral i konflikten. Östgruppens ordförande Martin Uggla är mycket kritisk till utvecklingen:

– Lukasjenkoregimen håller på att bli rumsren utan att ha tagit ett enda steg i demokratisk riktning. Lukasjenko har spelat sina kort väl – retoriskt framställer han sig som neutral i konflikten, men det viktiga är inte vad Lukasjenko säger utan vad han gör.

 

Amnesty Press

Rulla till toppen