DN: Skarp kritik mot Ericssons vitryska affärer

”Svenska produkter i diktaturers tjänst har blivit ett allt vanligare nyhetstema. På måndagen kunde DN.se avslöja att Ericsson levererat övervakningsutrustningen som Vitrysslands säkerhetstjänst använder mot regimkritiker. Flera organisationer är skarpt kritiska.

– Det är upprörande och ligger nära i linje med Telia Soneras affärer i Vitryssland. Det slående är det som jag upplever som en omedvetenhet om hur dessa produkter och tjänster kan missbrukas och hur man inte verkar göra något för att undvika det, säger Martin Uggla, ordförande i människorättsorganisationen Östgruppen. […]”
DN.se

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.