Redaktionellt

Östgruppens nyhetssidor

På våra två fokussidor publicerar vi artiklar med nyheter om mänskliga rättigheter i Ryssland respektive Vitryssland (Belarus). Vi bevakar nyhetsflödet i alla viktiga oberoende ryska och vitryska medier, och ett urval av detta material förmedlar vi här vidare till intresserade läsare i Sverige, i form av egna artiklar. Citera oss gärna, men ange alltid källan!

 

Till “Fokus Ryssland” (på egen domän) >> 

 

Till “Fokus Vitryssland” (på egen domän) >> 

 

Östgruppens bloggar

Som komplement till våra nyhetssidor driver vi två bloggar – “Ryska rättigheter” och “Belarusbloggen”. Medan vi på våra fokussidor publicerar strikt faktabaserat material så tillåter vi oss här att också kommentera utvecklingen. Bloggarna är helt enkelt våra forum för tankar och åsikter om det som sker, och om vårt och andras ansvar för det skedda. På så vis kompletterar våra fokussidor och bloggar varandra. Bakom “Belarusbloggen” står Östgruppens ordförande Martin Uggla medan vi är fler som skriver på bloggen “Ryska Rättigheter”.

 

Till “Ryska rättigheter” – Östgruppens blogg om mänskliga rättigheter i Ryssland (på wordpress.com) >> 

 

Till “Belarusbloggen” – Östgruppens blogg om mänskliga rättigheter i Vitryssland (på wordpress.com) >> 

 

Övrigt redaktionellt

Östgruppens pressmeddelanden och debattartiklar, liksom information om våra övriga publikationer, hittar du i vårt “Pressrum”. Här hittar du även länkar till artiklar om oss och våra aktiviteter i svensk och utländsk media.

Vill du vill ha löpande information om vad som är på gång i Östgruppen, om det vi vi gör och de resultat vi ser av de vi gjort, skriv då upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev! Det kommer ut ungefär en gång varannan månad.

 

Till Östgruppens pressrum >> 

 

Till Östgruppens nyhetsbrev >>