Hjälp till!

Stöd kampanjen – lyssna på vitrysk musik!

Östgruppen presenterar Messages from Belarus, en skiva till stöd för kampanj 193. Den bjuder på både melankoli och hard core från dagens Belarus.

Läs mer och beställ ditt exemplar »

 

Skriv på stödlistan!

Låt 193 kronor bli ett stöd till vitryska människorättsförsvarare istället för en människorättsfientlig paragraf i vitrysk lag.

Utan stöd utifrån skulle de förbjudna vitryska organisationerna inte orka arbeta vidare. Ditt stöd till den vitryska föreningsfriheten är viktigt.

Anslut dig till vår stödlista genom att betala in 193 kronor på Östgruppens bankgiro 205-2447 (glöm inte att ange avsändare) och samtidigt skicka ett brev till oss på 193 @ ostgruppen.se med de uppgifter som du vill få publicerade. Listan ligger ute på vår hemsida och uppdateras kontinuerligt.

Till stödlistan »

 

Boka en föreläsning!

Vi kommer gärna till din förening, skola, arbetsplats eller ditt lokala bibliotek och håller en föreläsning om den utsatta situationen för föreningsaktiva eller om situationen i Vitryssland i allmänhet. Vi är vana föreläsare som länge arbetat med demokratistöd till Vitryssland.

Som ett led i Kampanj 193 tar vi normalt 1 930 kronor + resa (från Stockholm eller Uppsala) för en 1,5-timmes föreläsning. Hela inkomsten går oavkortat till projekt för att stödja föreningsfriheten i Vitryssland, i första hand i form av stöd till verksamheten i stängda organisationer som verkar för demokrati och mänskliga rättigheter. Projekten granskas av en auktoriserad revisor.

För mer information och bokning av föreläsning kontakta Sofia Uggla, e-post: uggla @ ostgruppen.se eller telefon:
076-945 65 03.

 

Har du frågor eller vill du bli medlem?

Har du några frågor om kampanjen eller om föreningsfriheten i Vitryssland? Vänd dig till 193 @ ostgruppen.se