Web-seminarium: HBTQI-personers rättigheter i Ukraina

Välkommen till ett seminarium med fokus på hbtqi-personers rättigheter i Ukraina.

Det har gått sex år sedan den pågående ryska aggressionen mot östra Ukraina bröt ut, vilket har medfört begränsade fri- och rättigheter för boende i de ockuperade områdena. I det annekterade Krim förföljs människorättsaktivister och oberoende organisationer har begränsad möjlighet att verka i området. Hur påverkar den rådande situationen hbtqi-personers rättigheter och det civila samhällets arbete?

Sverige bedriver ett reformsamarbete med Ukraina, stödet avser bland annat att bidra till stärkt demokrati, jämställdhet, ökad respekt för mänskliga rättigheter och en mer utvecklad rättsstat. Vilket arbete görs för hbtqi-personers rättigheter och vilka utmaningar samt framgångar kan identifieras?

Hör Olena Sjevtjenko, från ukrainska organisationen Insight, berätta om deras arbete och de utmaningar samt möjligheter som det civila samhället möter i sitt arbete för hbtqi-personers rättigheter.

Moderator: Natia Gvianishvili, Internationell projektledare, RFSL

Deltagare:

  • Olena Shevchenko, Organisationschef, Insight
  • Erik Malmberg, Departementssekreterare, Enheten för Östeuropa och Centralasien, Utrikesdepartementet

Språk: engelska

Seminariet kan ses live via eventet på Facebook och du är varmt välkommen att ställa frågor till deltagarna via sändningens chattfunktion.

Tid: måndagen den 23:e november – OBS! Seminariet kommer att börja kl 12.15 (och inte som tidigare annonserats kl 12.00) och pågå fram till kl 13.00.

Seminariet kommer att i efterhand finnas tillgängligt på Östgruppens hemsida.

Rulla till toppen