Samtal och mingel om Belarus med Vjasna!

Östgruppen uppmärksammar Belarus och den fängslade fredspristagaren Ales Bjaljatski tillsammans med hans kollegor från det belarusiska människorättscentret Vjasna. Efter ceremonierna i Oslo och besöksprogram i Stockholm landar de hos oss för ett samtal om Belarus, två år efter de modiga massprotesterna och den fortgående eskaleringen av regimens repression inleddes.

Putins fullskaliga krig mot Ukraina har sedan dess hunnit förändra allt på djupet. Fokus riktas av naturliga skäl mot det svårt prövade Ukraina. Ikväll tillåter vi oss dock att blicka mot Belarus igen. Vad återstår av det hopp och den frihetslängtan som då rörde världen? Hur behandlas Ales och de övriga politiska fångarna? Hur går det för det oberoende civila samhället, fria medier och de belarusier som har tvingats i exil?

Välkommen till ”Karma Belarus”! Vi har lånat konceptet från ”Karma Bar”, en samlingspunkt för den generation belarusier som velat se förändring och som likt sina gäster tvingats i exil. Vår Karmakväll kommer att hållas på ”Whippet Lab” i Skanstull. Begränsat antal platser så anmäl dig i tid och bara om du verkligen tänker komma! Östgruppen bjuder på tilltugg. Dryck får du handla själv i baren.

Tid: kl 17.30 – (först mingel, runt kl 18 blir det samtal och sedan blir det mingel igen)
Plats: Whippet Lab, Rutger Fuchsgatan 5 (Stockholm), T-Bana: Skanstull
Medverkande: Aliaksej Koltjyn (Vjasna), Alena Laptsionak (Vjasna), Jon Fridholm (Östgruppen)
Språk: Belarusiska med tolkning till Svenska
Anmälan: senast 14 dec, till [email protected]

Rulla till toppen