Frukostseminarium: Jakt på regimkritiker trappas upp

Vitrysslands människorättsförsvarare utsätts för allt hårdare press. De senaste månaderna har flera journalister gripits och trakasserats på grund av sitt arbete. För några veckor sedan dömdes två nätaktivister till fem respektive sju dagars fängelse för huliganism efter att de uttryckt missnöje med president Alexander Lukasjenka. Hans syfte är tydligt – att skrämma medier och oliktänkande till tystnad inför parlamentsvalet 23 september.

Julija Slutskaja är journalist och medieexpert. Hon har arbetat som chefredaktör för vitryska Komsomolskaja Pravda och som presschef för European Radio for Belarus. Sedan 2011 är hon chef för informationscentret Solidarity with Belarus i Warszawa. Hör henne berätta om situationen inför valet. Seminariet är ett samarrangemang mellan Östgruppen och Civil Rights Defenders.
Samtalet tolkas från ryska till engelska och leds av Joanna Kurosz, programansvarig för Östeuropa och Centralasien på Civil Rights Defenders. Tid: Tisdag 18 september kl. 9.00-10.00 (kaffe/te och smörgås serveras från 8.30)
Plats: Civil Rights Defenders, Stora Nygatan 26, Stockholm Anmäl dig via: [email protected]

Evenemanget är avslutat.