Martin Uggla näst mäktigast i biståndsdebatten 2022

Östgruppens seniore rådgivare och presstalesperson, Martin Uggla tilldelades i år andraplatsen i Global Bar Magazines årliga rankning av den svenska biståndsdebattens mäktigaste personer, efter Amnesty Sveriges ordförande Parul Sharma som tog förstaplatsen. I motiveringen motiveringen står det: ”Även om Belarus inte står i centrum lika mycket som för ett år sedan då Martin Uggla var biståndsdebattens mäktigaste, så syns och märks han och Östgruppen mycket, inte minst i samband med kriget i Ukraina och vad som händer i Ryssland. Han är aktiv i debatten, deltar i seminarier, skriver upprop och är ofta intervjuad av medier. Som ordförande för en liten organisation har han fått ett stort genomslag.”

Grattis till en välförtjänt Martin! Och grattis till Parul också.