Boksläpp: Rysk November, av Tobias Ljungvall

I november 2019 bilade Östgruppens Tobias Ljungvall genom Murmansklänet och Karelen och intervjuade människor ur det ryska civilsamhället. Resultatet blev boken Rysk november som vi nu är stolta att kunna presentera i samarbete med förlaget Ruin, där den ingår i en serie reseskildringar.

Rysk november är på 122 sidor i litet och fint inbundet format. Hos oss kostar den 120 kronor plus porto (du beställer den av oss genom att fylla i detta formulär).

 

Förlagets presentation av boken:

På snöiga vägar kör skribenten Tobias Ljungvall mellan städer och samhällen i nordvästra Ryssland. Han träffar aktivister och journalister, men också företrädare för landets partiväsende och byråkrati. Fram tonar en bild av ett Ryssland långt bort från storstäderna och världspolitiken, av en verklighet där de politiska signalerna från toppen ska omsättas i praktiken och inte alltid går fram helt oförvanskade.

Rysk november är en reseskildring från en del av Ryssland som en svensk publik sällan möter, trots att den ligger helt nära våra gränser.

Rulla till toppen