Previous event

OBS! Inställt! Vägen mot engagemang – såhär kan du engagera dig för mänskliga rättigheter

Published Kalendarium, Medlemsmöte, Ryssland , ,

OBS! INSTÄLLT! Vi återkommer med nytt datum.

Vägen mot engagemang – såhär kan du engagera dig för mänskliga rättigheter

När: tisdag den 17 mars klockan 18:00-20:00

Var: Lokal Draken, Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm

Vill du engagera dig för mänskliga rättigheter? Välkommen till en inspirationskväll som inleds med en presentation av olika konkreta metoder och medel vilka du som medlem i Östgruppen kan använda dig av för att engagera dig för mänskliga rättigheter.

Därefter kommer journalisten Elizaveta Alexandrova-Zorina som nyligen besökt den ryska delrepubliken Ingusjien (norra Kaukasus) att ge oss en uppdatering om de pågående rättsprocesser som inletts mot ett antal ingusjiska aktivister som under det senaste året deltagit i de omfattande protesterna i republiken. Elizaveta kommer framförallt att lyfta fallet Zarifa Sautieva, en ingusjisk aktivist och politisk fånge. Zarifa Sautieva var vice föreståndare för ett historiskt museum när hon den 16 juli 2019 arresterades efter att ha deltagit i demonstrationerna tidigare samma år.

Efter presentationen erbjuds ett urval av aktiviteter, exempelvis att skriva vykort eller brev, spela in en videohälsning till Zarifa Sautieva eller delta i förberedelserna inför Östgruppens kommande seminarium.

Inte medlem ännu? Inga problem, följ stegen på vår hemsida eller bli medlem på plats den 17 mars.

Östgruppen bjuder på fika. Uppge eventuella allergier i samband med anmälan.

Presentationen av Elizaveta Alexandrova-Zorina hålls på engelska.

 

Anmäl dig via: [email protected]

Vägen mot engagemang – såhär kan du engagera dig för mänskliga rättigheter

Plats:

Datum: 2020-03-17
Tid: 18:00 - 20:00