Presidentvalet i Ryssland

Presidentvalet i Ryssland

– Analys av utfallet och om framtiden

Medverkan av Pavel Tjikov, advokat, ledare för ryska människorättsorganisationen Agora, Kalle Kniivilä, journalist, författare till flera böcker om Ryssland och ryskt vardagsliv och Olof Kleberg, journalist, vice ordförande i OSSE-nätverket samtalsleder.

Det ryska presidentvalet genomförs den 18 mars. Men vilka strömningar kan man utläsa i väljarnas beteende? Hur styrd var valprocessen? Hur fungerade massmedierna och hur blir framtiden för Ryssland? Ett fortsatt auktoritärt styre med kritik utåt mot väst, men med nya samarbeten med bland annat Kina? Kan Ryssland upprätthålla sina ambitioner i Ukraina och Syrien och hur påverkas den ekonomiska utvecklingen?

Tid: Tisdag den 10:e april kl 18:00

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm. Lokal: Sandlersalen, plan 1. Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré.

Språk: Engelska

Seminariet är ett samarrangemang mellan Östgruppen, OSSE-nätverket, ABF och Sällskapet för Studier av Ryssland, Öst- och Centraleuropa samt Centralasien

Fritt inträde!

Rulla till toppen