Previous event

Seminarium – Det unga civilsamhällets förutsättningar: fokus Belarus!

Published Kalendarium, På gång, Seminarium ,

Välkommen att anmäla dig till ett seminarium “Det unga civilsamhällets förutsättningar: fokus Belarus!” den 1 november som vi arrangerar tillsammans med LSU.

Anmäl dig här http://lsu.se/inbjudan-seminarium-fokus-belarus/ senast den 30/10!

Varmt välkommen!

Vi ser idag en allvarlig negativ trend kring läget för civilsamhället i flera europeiska länder. Mötes- och organisationsfriheten begränsas alltmer, bidrag från utländska givare stoppas och hot om hårda straff är vardag för många civilsamhällesorganisationer. Särskilt utsatta är de som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter.
Det unga civilsamhället i Belarus är inget undantag och många organisationer utsätts ständigt för hårt tyck från Lukasjenkas sittande styre. Det är svårt att verka i ett land där organisering kan leda till rättsprocesser, förföljelse och fängelsestraff.

Så hur arbetar man egentligen som civilsamhällesorganisation i ett land när man ständigt motarbetas av den egna regeringen? Vilken politisk utveckling måste ske för att civilsamhället ska bli mer öppet? Vilken roll kan EU och Europarådet spela för denna utveckling?

Samtalet gästas av Volha Apolka och Aygun Rzayeva från RADA – The Belarusian National Youth Council som för tillfället besöker Sverige, Martin Uggla från Östgruppen – För demokrati och mänskliga rättigheter och Anja Olin-Pape, LSU:s representant i Europarådet.  

Datum: 1 november.

Plats: Sensus möte (Copper building), Klara södra kyrkogata 1, Stockholm (närmaste Tunnelbanestation är T-Centralen.

Tid: 17.30-19.00– Fika och mingel från 17:00.

Seminariet är kostnadsfritt och kommer att hållas på engelska!

Anmäl dig här nedan senast den 30/10!

Inbjudan! Seminarium: fokus Belarus

Organisatörerna bjuder på smörgås, te och kaffe!

Plats: Klara Södra kyrkogata 1, Stockholm, Sverige

Datum: 2017-11-01
Tid: 17:30 - 19:00