Ordet är ditt! – Belarus och spåren efter vårens demonstrationer

Solidaritetshuset 11 maj: Belarus och spåren efter vårens demonstrationer

Välkommen till ett samtal med de belarusiska människorättsförsvararna Pavel Sapelka och Anastasija Lojka i Solidaritetshuset. Tanken med samtalsserien ”Ordet är ditt” är att alla som vill skall få möjlighet att delta i samtalet, men det går precis lika bra att bara luta sig tillbaka och lyssna.

Pavel Sapelka är jurist och granskar förhållanden på landets fängelser. Anastasija Lojka leder en volontärverksamhet som arbetar med övervakning av demonstrationer och politiskt motiverade rättegångar. Under våren har både Pavels och Anastasijas arbete intensifierats till följd av de omfattande protesterna mot det så kallade ”Parasitdekretet” – en straffbeskattning av arbetslösa som började implementeras efter årsskiftet.

Vilka stämningar råder i Belarus nu? Är vågen av arresteringar och kortare fängelsestraff över, eller fortsätter repressionen på en mer lågintensiv nivå? Hur går övervakningen av landets fängelser rent praktiskt till? Och vilka är reaktionerna på observatörernas närvaro i rättssalen? Hör Pavels och Anastasijas svar på dina frågor!

Var och när: Samtalet hålls i Solidaritetshuset (i sal ”Draken”) på Tegelviksgatan 40, Stockholm, kl 18.00-19.30. Dryck och lättare tilltugg kommer att kunna köpas för en överkomlig slant (betalning med Swish eller kontanter). Obligatorisk föranmälan till [email protected], senast den 9 maj.

Språk: ryska med tolkning till svenska.

Här hittar du inbjudan som pdf:

Ordet_11_maj_bild

Rulla till toppen