iöst.nu – nysatsning inom Östgruppens informationsarbete

iost_hemsida7Nu lanserar Östgruppen den nya webbsajten iöst.nu, en samlingsplats för Östgruppens informationsspridning och opinionsbildning om demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa.

Östgruppen har under flera år publicerat nyheter och opinionsbildande material via nättidskrifter (Fokus Vitryssland och Fokus Ryssland) och bloggar (Belarusbloggen och Ryska rättigheter). Dessa förs nu samman till en gemensam sajt med adressen iöst.nu.

Fokus för iöst.nu kommer huvudsakligen att ligga på Ryssland och Belarus, men även andra länder i regionen kommer att uppmärksammas på sajten.

Allt tidigare material på de ovan nämnda nättidskrifterna och bloggarna har förts över till den nya sajten och finns alltså fortfarande tillgängligt.

iöst.nu kommer att rymma såväl reguljär nyhetsrapportering som opinionsbildande texter. Dessutom innehåller den en bloggsektion där Östgruppens ordförande Martin Uggla och informationshandläggaren Tobias Ljungvall medverkar permanent. Via en gästblogg publiceras också inlägg från andra skribenter.

Om du vill hänga med i utvecklingen kring demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa, så följ alltså iöst.nu!

Rulla till toppen