Belarusdagarna 2017

Programmet för årets Belarusdagar (28-30 mars i Stockholm) är klart! Vi har som vanligt bjudit in en rad spännande, smarta, kloka och  modiga gäster som kommer att ge oss en inblick i vad som händer i Belarus (Vitryssland) – politiskt, ekonomiskt, socialt och kulturellt – just nu. Missa inte tillfället att träffa intressanta människor och göra nya spännande erfarenheter, centrerade kring landet där allting ser ut att stå mer stilla än det egentligen gör!

Hyllade gruppen Šuma spelar under årets upplaga av Belarus Underground på Teater Giljotin, och tillsammans med filmens regissör Daria Karol ser vi en rykande färsk dokumentär om ”razpredelenije” – den långa tjänstgöring på okänd ort som många belarusiska studenter är tvungna att göra efter avlagd examen.

Journalisten Inha Lindarenka från urbana e-magazinet 34mag.net kommer också hit, liksom miljöaktivisten Volha Kaskevitj. Även Hanna Kanapatskaja – en av de två oppositionella i det nytillträdda parlamentet finns på årets gästlista. När hon tillträdde var det tolv(!) år sedan oppositionen senast var representerad i det belarusiska parlamentet.

Civilsamhällesprofilen Andrej Yahorau kommer för att tala om den senaste utvecklingen i Belarus relationer österut och i förhållande till EU, och människorättsförsvararen Leonid Sudalenka svarar på frågor om den senaste tidens våg av protester och sitt aktiva användande av internationella strukturer som FN:s mr-kommitté i sitt lokala arbete som människorättsförsvarare.

Och så hoppas vi såklart att ni också gör oss sällskap!

Varmt välkommen!

—————————————

Programmet för årets Belarusdagar hittar du här nedanför, under videoklippet med Šuma. Om du skrollar längre ned så finner du även programinformation och kartor till de ställen vi kommer att hålla till på.

OBS! Fri entré till alla arrangemang, men platserna är begränsade och du måste föranmäla dig via följande länkar – senast den 27 mars:

Belarus Underground feat. Šuma (28 mars, kl 18.30-21.30): https://simpleeventsignup.com/event/92365
Heldagsseminarium: Belarus – kris och utveckling? (29 mars kl 9.00-16.30): https://simpleeventsignup.com/event/92367
Filmvisning och samtal: Test-730 (30 mars kl 18.30-21.00): https://simpleeventsignup.com/event/92368

 

Program för Belarusdagarna:

Print

Fotografi: Ivan Yaryvanovich (Іван Ярывановіч) / TUT.BY

Rulla till toppen