Lägesuppdatering RYSSLAND + Medlemsmöte

Olga Romanova
Olga Romanova

Människorättssituationen i Ryssland har försämrats drastiskt de senaste åren. Samstämmiga rapporter beskriver en utveckling där medborgarnas frihet kontinuerligt inskränks, oberoende media tystas, maktdelningen mellan olika samhällsinstitutioner gradvis avskaffas och repressionen mot oliktänkande ökar. Det civila samhället är hårt pressat och flera aktivister har tvingats lämna landet. Osäkerheten kring framtiden är stor och ingen vet riktigt vad som blir regimens nästa steg.

I ett försök att ta ett helhetsgrepp om hur utvecklingen ser ut i Ryssland gällande medborgerliga fri- och rättigheter bjuder Östgruppen in till ett informellt samtal mellan Östgruppens ordförande Martin Uggla och den ryska journalisten och människorättsförsvararen Olga Romanova. Olga Romanova är en framstående journalist som arbetat för många av de största medierna i Ryssland, och som även leder människorättsorganisationen ”Det fängslade Ryssland”.  Läs mer om Olga här: https://www.wilsoncenter.org/person/olga-romanova

Efter samtalet fortsätter kvällen med medlemsfika för Östgruppens medlemmar där vi diskuterar vad vi i vår organisation kan göra för att stödja de som kämpar för de mänskliga rättigheterna. Vi berättar om vad som är på gång i föreningen och hur du som medlem kan engagera dig i de frågor du brinner för.

Tid: Torsdag den 9:e mars kl 18-20

Plats: Biblioteket i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm.

Språk: Ryska översatt till svenska

 

Rulla till toppen