Shuma till Belarusdagarna!

Merparten av den belarusiska succégruppen “Shuma” kommer att spela i Stockholm den 28 mars 2017, på Teater Giljotin. Det är Rusia (sång) och Aleksej Budko (dj) som kommer att framträda här. Rusia är en färgstark och älskad belarusisk artist som med rötterna i den uråldriga belarusiska sångtraditionen ständigt experimenterar med nya uttryck och former. Rusia har varit verksam under många år men Shuma är ett förhållandevis nytt projekt och deras hypnotiska etnobeats har försatt en hel nation i trans.

Deras debutalbum ”Zjnivo” (Жніво, 2015) utsågs till årets bästa belarusiska album av den inflytelserika musiksajten ”experty.by”. Uppföljaren ”Sontsa” (Сонца, 2016) har lyfts till skyarna av en enig kritikerkår.

Vi ses den 28:e! Till dess kan du lyssna in dig på Shuma på Soundcloud:

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/users/36156339″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Rulla till toppen