Östgruppen söker en ekonom på 70 %, med eventuell möjlighet till utökning upp till heltid

Logga_utvald_524x330pxÖstgruppen behöver en ny medarbetare som kan ta vid i april 2017 när vår nuvarande ekonom går i pension. Vi söker dig som har stor förmåga att ta eget ansvar och arbeta självständigt, men som samtidigt tycker om att jobba tillsammans med andra.

Som ekonom kommer du att ansvara för Östgruppens ekonomihantering. Du behöver kunna upprätta budget och bokslut i samråd med kansliledningen, samt göra uppföljningar och ta fram ekonomirapporter till styrelse och kansliledning. Du kommer även att delta aktivt i projektbudgetering och rapportering till finansiärer.

Utöver ovanstående ingår följande arbetsuppgifter i tjänsten: Löpande bokföring och avstämningar, löne- och pensionshantering, reseräkningar, finansiella projektredovisningar, skattedeklarationer, kontorsförsäkring, kontakt med revisor, leverantörsbetalningar, utlandsbetalningar och handkassa. Vissa av dessa arbetsuppgifter genomförs i samarbete med en deltidsanställd ekonomiassistent.

Kompetenskrav:

  • Relevant utbildning, god kunskap i ekonomihantering.
  • Erfarenhet av självständigt redovisningsarbete.
  • Erfarenhet av arbete med budget och bokslut.
  • Gott ordningssinne, god samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta självständigt.
  • Mycket god kunskap i såväl tal som skrift i svenska och engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av finansiell administration av Sida-finansierade projekt.
  • Erfarenhet av arbete inom ideella organisationer.
  • God kunskap i ryska eller belarusiska (läsförståelse).

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt men innebär emellanåt kortare intensivare perioder. Du måste därför ha möjlighet att fördela din arbetsinsats över tid därefter. Östgruppen har kollektivavtal, och är anslutet till tjänstemannaavtalet mellan Idea och Unionen. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Södermalm i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar. Vi ser gärna manliga sökanden.

Tillträde: 1 april 2017.

Omfattning: Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 70 %, med eventuell möjlighet till utökning upp till 100 %. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Sista dag för ansökan: 15 januari 2017.

Mer information om tjänsten fås från tf kanslichef Martin Uggla: [email protected], 070-941 17 02. Ansökan bestående av CV och personligt brev skickas till vår personalhandläggare Jennifer Sjöö: [email protected].

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi elva personer anställda på vårt kansli i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Rulla till toppen