Östgruppen söker engagerad handläggare till vårt informationsarbete

Logga_utvald_524x330pxÖstgruppen söker en organisatoriskt skicklig handläggare som brinner för mänskliga rättigheter och en demokratisering av Ryssland och Belarus! Tjänsten avser en visstidsanställning på 75 % under perioden 1 september – 31 december 2016.

Arbetsuppgifter: Tjänsten är i första hand inriktad på att organisera och hjälpa till vid seminarier, föreläsningar och andra utåtriktade evenemang med inbjudna ryska och belarusiska gäster för att uppmärksamma situationen om de mänskliga rättigheterna i Ryssland och Belarus. Dessutom kommer du att organisera besöksprogram i Sverige för utländska gäster. Viss opinionsbildning ingår också i tjänsten. Allt sker i samarbete med övriga medarbetare på vårt kansli. Du kommer vid behov även att assistera dessa i deras arbete.

Önskvärda kvalifikationer:

  • God kunskap i såväl tal som skrift på svenska, engelska, ryska och/eller belarusiska (nivå: arbetsspråk).
  • Relevant utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • God organisatorisk förmåga.
  • Mycket gott ordningssinne, god datorvana samt god administrativ förmåga.
  • God samarbetsförmåga jämte god förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande:

  • God kännedom om situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland och Belarus.
  • Erfarenhet av ideellt arbete.

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt men bland annat att innebära en del kortare intensivare perioder, delvis med resor. Du måste därför ha möjlighet att fördela din arbetsinsats över tid därefter. Tjänsten är en tidsbegränsad visstidsanställning på 75 %. Östgruppen har kollektivavtal, och är anslutet till tjänstemannaavtalet mellan Idea och Unionen. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar. Vi ser gärna manliga sökanden.

Tillträde: 1 september 2016.

Omfattning: 75 %, 1 september – 31 december 2016.

Sista dag för ansökan: 5 juli 2016. Tjänsten kan dock komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Mer information om tjänsten fås från tf kanslichef Martin Uggla: uggla @ ostgruppen.se, 070-941 17 02. Ansökan (CV och personligt brev) skickas till vår personalhandläggare Jennifer Sjöö: jennifer.sjoo @ ostgruppen.se.

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi tio personer anställda på vårt kansli i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rulla till toppen