Frige Khadija Ismayilova!

maxresdefaultFrige Khadija Ismayilova!

Plats: Korsningen Drottninggatan/Barnhusgatan, Stockholm  

Dag: 27 maj

Tid: 12-13

Den modiga azeriska journalisten Khadija Ismayilova fyller 40 år den 27 maj. Födelsedagen tillbringar hon i fängelse, efter att ha dömts till sju och ett halvt år i fängelse.

För att uppmärksamma hennes 40-årsdag samlas människor på 40 platser runtom i världen för att kräva hennes villkorslösa frigivning. Självklart ska Sverige delta i den internationella kampanjen! Så kom med oss och visa ditt stöd för Khadija! För både henne och andra aktivister i Azerbajdzjan betyder det mycket att det finns stöd utifrån. Vi samlas på Drottninggatan nära Azerbajdzjans ambassad och kräver hennes omedelbara frigivning, samlar in födelsedagshälsningar, bjuder på 40-års-tårta och delar ut flygblad om hennes fall till förbipasserande.  

Khadija Ismayilova är en undersökande journalist som framförallt granskat människorättsbrott och korruptionsanklagelser riktade mot de  azerbajdzjanska makthavarna. Hon var även delaktig i avslöjandet av Telias korruptionsaffärer i Azerbajdzjan. Khadija Ismayilova är anklagad på falska grunder för skattefusk, förskingring och olaglig verksamhet i det som omvärlden dömt ut som en politiskt motiverad rättegång. Hon avslöjade det som makthavarna ville hålla dolt och betalar nu priset för sitt modiga arbete.

Arrangörer: Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter, Amnesty International Sverige

 

Vad kan jag göra mer?

–          Gå in på Amnestys hemsida och skriv ett kort till Khadija. Det uppskattas verkligen av de fängslade aktivisterna! http://vykort.amnesty.se/

–          Utöver Khadija finns det flertalet azerbajdzjanska journalister som sitter fängslade på grund av sitt arbete i Azerbajdzjan. Om du vill arbeta för att mänskliga rättigheter respekteras i Azerbajdzjan, kontakta [email protected]

 

Rulla till toppen