Café Donbas och medlemsmöte den 20 januari

Varmt välkomna till årets första Café Östgruppen som denna gång fokuserar på Östra Ukraina. Vi börjar kvällen med att visa utställningen ”Labor, Exhaustion and Success. Company Towns in Donbas” och möter Volodymyr Kulikov, historiker från Charkiv, för tillfället gästforskare vid Uppsala Centrum för Rysslandsstudier. Efter föredraget håller vi ett möte för Östgruppens medlemmar.

Kriget i östra Ukraina har lugnat sig lite, men samhällena som blir kvar efter vapenvilan präglas av paternalism, brist på demokrati, och bygger fortfarande sin identitet kring en allt mer förlegad industri. Går det att hitta delvis historiska rötter till varför samhällen i Donbas ser ut som de gör idag? Volodymyr har forskat på dessa industristäders historia och tar oss tillbaka till sent 1800-tal och genom Sovjetunionen för att se hur arbete och socialt liv organiserats.

Posterutställningen är skapad av Volodymyr Kulikov (Karazin universitet, Charkiv) och Iryna Sklokina (Centrum för urbanhistoria i östra Centraleuropa, Lviv).

Datum: 20 januari, onsdag

Tid: 18:00

Plats: Lokalen Draken i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm

Språk: Engelska

Varmt välkomna!

Rulla till toppen