Demonstration: Skrota paragraf 212.1 – slutet för den ryska mötesfriheten!

dadinDen 7 december blev Ildar Dadin dömd till 3 års fängelse enligt paragraf 212.1, om upprepade otillåtna demonstrationer.

Ryssland skärpte lagstiftningen om massmöten förra året: förutom strängare påföljder för möten som genomförs utan tillstånd infördes ett nytt stycke i straffrätten, 212.1, enligt vilket den som inom loppet av 180 dagar fälls för tre sådana förseelser även kan åtalas och få upp till 5 års fängelse. Ildar Dadin blev den förste att dömas enligt den nya paragrafen.

Tillämpningen av den paragrafen är spiken i kistan för rysk mötesfrihet. Därför demonstrerar vi för mötesfrihet och mot paragraf 212.1!

Vi vill även visa vårt stöd för Bolotnajafångarna. Kom med du också!

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.