Arbetsvärlden: Svårt vara facklig i Belarus

Arbetsvärlden-nov-20151
Arbetsvärlden, 13 nov 2015

Landets dominerande arbetsgivare för den tio miljoner stora befolkningen är staten. Runt 90 procent av arbetstagarna tillhör det statliga facket, Federation of Trade Unions of Belarus. Medan endast cirka tiotusen anslutit sig till den oberoende fackföreningsrörelsens paraplyorganisation The Belarus Congress of Democratic Trade Unions, som funnits i många år men inte växer.
– Medlemstalet är stabilt dåligt, säger Belarusexperten Martin Uggla, som också är ordföranden i den partipolitiskt och religiöst obundna Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.

Arbetsvärlden

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.